Een eerste blogpost

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

“Studenten moeten zelf actie ondernemen om studiestress en burn-out te voorkomen”. Dit zei vice-rector magnificus Hester Bijl van de Universiteit Leiden tijdens de opening van het academisch jaar in Leiden. “Studenten moeten het juist níet rustiger aan doen, maar ze moeten een balans zoeken tussen de studie, studenten- en privéleven”, sluit rector magnificus Carel Stolker hierbij aan. Ik lees dit in het Leidsch Dagblad *, terwijl in mijn browser het eerste hoorcollege van het jaar afspeelt en in de andere browser dit halve artikel staat. Intussen wil ik eigenlijk al slapen (21:04 is bedtijd, dat begrijp je), nog even snel een ontbijtje maken voor morgen en de nieuwe LINDA.Meiden lezen onder het motto #selfcare enzo. Aka de opening van mijn academische jaar! “Studenten moeten het juist níet rustiger aandoen”, mwah, ik weet het nog zo net niet meneer Stolker.

Zoals je misschien gelezen hebt in het ‘about me’-stukje, is mijn eerste jaar als fulltime student niet geheel volgens het boekje verlopen. Je studententijd zou ‘de leukste tijd van je leven!!!!’ zijn en het volgen van een dubbele bachelor in combinatie met het lidmaatschap van twee studentenverenigingen lijkt tegenwoordig meer de norm dan een uitzondering. Hoewel ik veel bewondering heb voor mensen die keihard studeren (of nog beter: helemaal niet studeren en toch hele hoge cijfers halen. Hoe dan.) kunnen combineren met nog harder bier drinken, heb ik ontdekt dat dit voor mij niet werkt. En dat is prima: niet alleen omdat ik sowieso geen bier lust, maar vooral omdat jezelf vergelijken met anderen niet nodig is. Oh, en oordelen ook niet. Maar daar ben ik zelf nog minder bedreven in, dus laat ik daar niemand de les in lezen. Hoe studeren én mindful blijven voor mij wel werkt, ben ik nog aan het ontdekken. Call me back als ik ben afgestudeerd! :’-)

Na meerdere zelfhulpboeken, tutorgesprekken en huilbuilen (ja ja, let’s get personal) besloot ik toch door te gaan met studeren, ondanks de negatieve ervaring. Ik bleef op zoek naar relevante verhalen over hoe je kan studeren zonder stress, maar met plezier en hoge cijfers, zoiets. Daarnaast was ik, op advies van mijn tutor, op zoek naar een manier om studeren leuk te maken. Dus bij deze een combinatie: hopelijk kan ik zélf relevante verhalen schrijven over mindful studeren en alles wat daar bijhoort, op een manier die ik leuk vind naast mijn studie. Of iets in die richting. Of misschien wordt dit de ongeveer vijfde blog die ik overenthousiast begin, maar na een paar maanden weer genegeerd neerleg. No expectations #megamindful.

Wat ik allemaal wél leuk vind in het leven: sporten (nu op een iets lager pitje, maar #crossfitlife), lezen, koffie drinken in de stad, Instagram stories maken en bekijken, koken met gezellige mensen, theedrinken, zon, kleine geluksmomentjes, baby’s, vakantie, Spotify, chocola en mediteren. En nog honderd andere dingen. De laatste tijd verdiep ik me iets meer in een plantaardige/duurzame levensstijl en dat vind ik ook mega interessant.

Oh ja, ook ben ik vrij impulsief. Zo ook met het beginnen van deze blog én met het schrijven van deze blogpost, vandaar het gebrek aan kerninformatie of iets dergelijks. Mocht ik niet de enige zijn die dit stukje gelezen heeft: dankjewel (!!!) voor het lezen. Have a good day, adem in, adem uit. Studenten moeten het namelijk juist wél iets rustiger aandoen.

Liefs, Lieke

* Laat ik maar gelijk even zeggen dat ik gemiddeld drie keer per jaar de krant lees. Oeps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s